Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر ایران؛ مهرداد خدیر- سال‌هاست که 17 مرداد به عنوان روز خبرنگار نام گذاری شده و مناسبت آن هم شهادت محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در حملۀ طالبان به نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در شهر مزار شریف افغانستان است.

  در آن یورش به جز صارمی شماری از دیپلمات های ایرانی نیز به شهادت رسیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



  این اتفاق در 17 مرداد 1377 رخ داد و در 23 سال گذشته در این باره بحث های فراوان درگرفته که آیا امکان جلوگیری از این اتفاق وجود داشت یا نه یا آیا اشتباه محاسباتی در انتقال ایرانیان حاضر صورت گرفت یا موارد دیگر.



   امسال اما اتفاق متفاوتی رخ داده و آن هم بازگشت طالبان یا طالب‌های پشتون به عرصۀ سیاست در افغانستان است و گویا طالبان به عنوان یک واقعیت پذیرفته شده و پذیرش هیأت اعزامی آنان در تهران و مشهد نه یک استثنا که قاعده بوده چون دیر و دور نیست که جمهوری اسلامی افغانستان به امارت اسلامی افغانستان تبدیل و به عنوان واقعیت موجود در همسایگی شرقی پذیرفته شود.

   شاید به همین خاطر باشد که در اخبار ساعت 14 شبکۀ اول سیمای جمهوری اسلامی ایران در 17 مرداد 1400 و در گزارشی که به مناسبت روزخبرنگار پخش شد نه اشاره‌ای به مناسبت این روز – حملۀ طالبان به نمایندگی ایران در مزار شریف –شد و نه حتی نامی از شهید محمود صارمی برده شد! تصویر دو خبرنگار نازنین قربانی سانحۀ اخیر اتوبوس در سفر محیط زیستی یا قربانیان کرونا را شنان دادند اما سوژه اصلی- صارمی – را نه! شاید تا خدای ناکرده به "ملا عبدالغنی برادر" که چندی پیش میهمان‌مان بود بر نخورد. ( نویسنده بخش های دیگر را ندیده اما اخبار ساعت 14 رسمی ترین بخش حبری سیماست)

  مثل این که در روز معلم به ترور استاد مرتضی مطهری در 11 اردیبهشت 1358 به دست گروه فرقان اشاره نشود. ( روزمعلم البته 12 اردیبهشت است) یا در روز شعر به نام شهریار اشاره نشود.

   آیا تلویزیون با طالبان رودربایستی دارد یا سیاست رسمی در قبال طالبان تغییر کرده است؟

در این روزها البته روشن شده بنای صدا وسیما بر تهییج افکار عمومی علیه طالبان نیست چرا که اگر چنین بود گزارش های هرات با شهروندانی فارسی زبان و غالبا شیعه مذهب آب و تاب پخش می شد و نیروهای مقابل طالبان، مردم توصیف می شدند ونمی گفتند نیروهای دولت افغانستان.

  با این وصف بعید نیست اگر طالبان کابل را هم فتح کنند و با ساقط کردن جمهوری اسلامی افغانستان و تشکیل امارت اسلامی بر تخت بنشینند از ایران هم بخواهند روز خبرنگار را از 17 مرداد به روز دیگری تغییر دهد تا نیاز به یادآوری جنایت طالبان هم نباشد و چه بسا سال دیگر به جای 17 مرداد روز دیگری به عنوان روز خبرنگار تعیین شود مثلا روز سقوط هواپیمای خبرنگاران در 15 آذر 1385 و تغییر نماد خبرنگار از شهید صارمی به علیرضا افشار که در این 15 سال به خاطر پی‌گیری‌های مثال‌زدنی پدر نام و تصویر او در مقابل نگاه شهروندان وبر مکان‌های مختلفی بوده است.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: جمهوری اسلامی روز خبرنگار 17 مرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۵۹۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان: خانه تجارت قزاقستان گامی در توسعه روابط تجاری است

وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان ضمن استقبال از گشایش خانه تجارت قزاقستان در افغانستان تاکید کرد این اقدام گام مثبت و موثر در تحیکم و توسعه روابط تجاری دو کشور است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «نورالدین عزیزی» وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان در شبکه اجتماعی ایکس اظهار داشت افتتاح خانه تجارت قزاقستان در افغانستان با هدف افزایش حجم و ارزش مبادلات تجاری دو کشور صورت گرفته است.

وی گشایش خانۀ تجارت قزاقستان در افغانستان را گامی مثبت و موثر در تحکیم و توسعۀ روابط تجارتی میان دو کشور عنوان نمود و اظهار داشت: در نتیجه سفر سال گذشته هیئت رسمی کابل و بخش خصوصی به کنفرانس ارتباطات تجاری، نشست‌های تجاری دوجانبه، نمایشگاه محصولات و تولیدات داخلی افغانستان در شهر آستانه، صادرات کابل به قزاقستان افزایش یافته است.

«یوسینتایف» رئیس خانه تجارت قزاقستان در افغانستان، هدف این کشور از گشایش خانه تجارت را افزایش حجم و ارزش مبادلات تجاری میان دو کشور عنوان کرد و افزود قزاقستان علاقمند به گسترش روابط تجاری با امارت اسلامی افغانستان است.

قزاقستان: کشورهای مختلف به برقراری روابط با کابل تمایل دارندایجاد مسیر ریلی جدید؛ محور دیدار مقامات افغانستان و قزاقستانطالبان: سطح دیپلماتیک افغانستان در قزاقستان ارتقا یابد

پیش از این، نورالدین عزیزی به رویترز گفته بود هیئت حاکمه افغانستان با همکاری و مشارکت قزاقستان و ترکمنستان برای ایجاد یک مرکز لجستیکی در هرات با هدف تبدیل شدن به نقطه لجستیکی برای صادرات منطقه به توافق رسیده است.

هیئت حاکمه افغانستان در سه سال گذشته روابط تجاری نزدیکی با قزاقستان و ترکمنستان داشته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طالبان فعالیت «افغانستان اینترنشنال» را ممنوع کرد
  • طالبان: مانعی برای اجرای پروژه تاپی در افغانستان وجود ندارد
  • طالبان:حضور در «او.آی.سی» آغازی برای تعامل با جهان اسلام است
  • وقوع انفجار در مرکز ولایت بدخشان افغانستان
  • وقوع انفجار در شمال شرق افغانستان
  • طالبان: خانه تجارت قزاقستان گامی در توسعه روابط تجاری است
  • معین وزارت اقتصاد طالبان: در دوران جمهوریت «فساد» به فرهنگ تبدیل شده بود/ به عنوان فردی «شیعه» با صلاحیت کامل در ساختار امارت اسلامی مشغول هستم
  • طالبان: داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان می‌شود
  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق
  • دیپلمات‌های طالبان در تهران میزبان تیم ملی فوتسال افغانستان