Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیانیه پایانی اجلاس شرم‌الشیخ در حالی منتشر شد که بر خلاف تلاش برخی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، در این بیانیه اشاره‌ای به ایران نشده است.

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، بیانیه پایانی اجلاس عربی اروپایی شرم‌الشیخ عصر شنبه صادر شد و طی آن به موارد زیر اشاره شد.

- همکاری منطقه‌ای کلید حل چالش‌های مشترکی است که کشورهای اتحادیه اروپا و کشورهای عربی با آن مواجه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

- در این نشست بر عزم واقعی برای همکاری در تجربه‌ها و افزایش مشارکت عربی اروپایی با هدف تحقق اهداف مشترک و حمایت از صلح وپایداری وشکوفایی تاکید شد.

- در این نشست بر موضع مشترک در روند صلح خاورمیانه از جمله وضعیت قدس و قانونی نبودن شهرک‌های اسرائیلی در سرزمین‌های اشغال شده فلسطین بر اساس قوانین بین‌المللی اشاره شده است.

- در این نشست بر برگزاری منظم کنفرانس بین کشورهای عربی و اروپایی تاکید شده و نشست بعدی سران در سال 2022 در بروکسل برگزار خواهد شد.

نخستین اجلاس عربی-اروپایی در شرم‌الشیخ مصر امروز در حالی به پایان رسید که این اجلاس شاهد اختلافات بین کشورهای عربی و اروپایی حاضر به ویژه درباره ایران بود.

برخی ناظران معتقدند که این اختلافات مربوط به ملاحظات مربوط به انتقاد از ایران به دلیل آنچه اعراب «دخالت ایران در امور داخلی کشورهای عربی و برهم زدن ثبات منطقه» می‌دانند، بوده که در بیانیه پایانی به آن اشاره‌ای نشده است.

نخستین اجلاس عربی- اروپایی از روز یکشنبه در شرم الشیخ مصر در حال برگزاری شد که امیر قطر، شاه اردن و ولی‌عهد ابوظبی در این اجلاس شرکت نکردند اما کشورهای اروپایی به صورت پررنگ در آن شرکت کرده و ۲۸ نفر از مقامات اروپایی اعم از ۲۰ نخست‌وزیر و صدراعظم (آلمان و اتریش) و رئیس‌جمهور رومانی در این اجلاس حضور داشتند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: اجلاس شرم الشیخ اتحادیه اروپا قدس مصر ثبات منطقه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۹۰۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نارضایتی فزاینده اروپایی‌ها از دموکراسی

به دنبال سرکوب اعتراض‌های حمایت از فلسطین در غرب به ویژه آمریکا، انگلیس، آلمان، ایتالیا و فرانسه که از بعد از عملیات ۷ اکتبر حماس آغاز شد، نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد که نارضایتی از دموکراسی در اروپا رو به افزایش است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، شبکه یورو نیوز با استناد به نتیجه یک مطالعه جهانی نوشت که نارضایتی از دموکراسی در برخی از بخش‌های اروپا درحال افزایش است چرا که حکومت‌ها نتوانستند انتظارات دموکراتیک شهروندان را برآورده کنند.

شاخص ادراک دموکراسی (DPI) که با جامعه آماری 63 هزار نفر از 53 کشور جهان، از جمله 15 کشور عضو اتحادیه اروپا بزرگترین ارزیاب دموکراسی در سطح جهانی محسوب می‌شود، تحقیقی بین ماه‌های فوریه و آوریل سال جاری انجام داد.

براساس این تحقیق، اگرچه اکثر شهروندان اتحادیه اروپا (57 درصد) وطنشان را دموکراتیک می‌دانند، اما در سه کشور فرانسه، یونان و مجارستان اکثریت اکنون بر این باورند که در دموکراسی زندگی نمی‌کنند.

گزارش شورای اروپایی از نابرابری‌های اجتماعی در آلمان

علاوه بر سرکوب اعتراض‌های حمایت از فلسطین که در کشورهای بزرگ اروپایی صورت گرفته و همچنین جنبش اخیر دانشجویی که با برخورد خشن نیروهای امنیتی کشورهای غربی روبرو است، اعتراض‌های خود اروپایی هم در مورد افزایش قیمت‌ها، درخواست برای افزایش دستمزد و جنبش اعتراضی کشاورزان بی نتیجه بوده است.

پس از خروج از بحران کرونا و همچنین شروع جنگ اوکراین که با پیامدهای اقتصادی بزرگی برای اروپا همراه بود، مساله افزایش قیمت‌ها و کفاف ندادن دستمزدها موجب اعتراض مردم بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله آلمان، انگلیس و فرانسه شد.

در عمده اعتراض‌ها و درخواست‌هایی که معترضان مطرح می‌کردند (مانند مخالفت با افزایش سن بازنشستگی در فرانسه یا افزایش دستمزدها در انگلیس یا اعتراض کشاورزان به رقابت نابرابر با محصولات اوکراینی) عمدتا به نتیجه نمی‌رسید و این می‌تواند از جمله عوامل دلسرد کننده افراد در مورد دموکراسی حاکم در اتحادیه اروپا باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بلژیک: کشورهای اروپایی صدور سلاح به اسرائیل را متوقف کنند
  • نارضایتی فزاینده اروپایی‌ها از دموکراسی
  • سفر بدون ویزای ۱۱ کشور به چین تمدید شد/ ایران در این فهرست نیست؟
  • سفر بدون ویزای ۱۱ کشور به چین تمدید شد/ ایران در این فهرست قرار دارد؟
  • رغبت کشورهای عربی نسبت به تشکیل گروه صلح‌بانان بین‌المللی برای غزه پساجنگ
  • ویژگی‌های ژئوپلیتیکی کشورهای شیخ‌نشین؛ از اختلافات پیچیده سرزمینی تا همگرایی در ساختارهای اجتماعی ـ تاریخی
  • ایران میزبان نشست گروه کاری مقامات ارشد درباره دریای خزر
  • توجه ویژه رسانه‌های عربی به سفر «مهم» بارزانی به ایران
  • ایجاد یک اتحادیه دفاعی هدفی دور از دسترس در اتحادیه اروپا
  • تأکید سازمان همکاری اسلامی بر حق تحصیل دختران در افغانستان